dinsdag 21 mei 2019

Openingstocht naar de Vlietopper

Gonnie en Corrie waren tijdens hun vakantie vorig jaar een paar dagen te gast geweest in de Vlietopper en dat was hen goed bevallen. Toen dan ook in de vorige najaarsvergadering de vraag kwam wie dit jaar de openingstocht wilde organiseren, hoefden ze niet lang te verzinnen over een bestemming. We gingen het afgelopen weekend dus naar de Vlietopper. We vertrokken vrijdagmorgen met wat somber, maar wel droog weer. In Delft was het nog even "spannend", want daar wordt een brug gesloopt en daardoor is de vaart daar vaak gestremd. Maar na even wachten konden we er gewoon door. We pasten niet met z'n allen tegelijk in de sluis van Leidschendam, de laatste vijf boten kwamen een schutting later.
Uiteindelijk waren ook deze laatste boten rond half drie gearriveerd en konden we ons verblijf beginnen met een welkomstborrel in het gras.
Gonnie en Corrie hadden geregeld dat we die avond in het clubhuis konden eten en daar hebben we geen spijt van gehad: lekker saté of een goede schnitzel, frieten, salade, enz. en een lekker ijsje toe. Het spreekt vanzelf dat we daarna nog wel even door gegaan zijn.

Op zaterdag zwermde het gezelschap uit: sommigen gingen fietsen, anderen gingen wandelen of bleven in de buurt van de boot. Die avond stond er een barbecue op het programma en ook nu was de verzorging weer uitstekend: we hoefden alleen ons eigen vlees mee te brengen. Voor de rest werd gezorgd. Ook nu werd weer afgesloten met een toetje: een lekkere coupe ijs met Blue Curacao. Omdat Corrie verklapt had dat zij zo van toetjes houdt, was er voor haar een speciaal schaaltje gemaakt.
Ook deze avond ging het feestje op het grasveld nog een poosje door!

Zondag om half elf gingen we weer terug naar Rotterdam, uitgezwaaid door de achterblijvende Hagenezen. Nu pasten we wèl met z'n allen in de sluis en na hier en daar wat wachten bij de diverse bruggen (die trouwens heel vlot bediend werden) maakten we rond tweeën weer vast in onze haven.
Nog een laatste kop koffie met appeltaart en toen was het weekend echt ten einde en konden we allemaal, maar Corrie en Gonnie in het bijzonder, terugkijken op een heel geslaagd weekend. 
Meiden: BEDANKT!

Zoals jullie gewend zijn ook nu weer een beeldverslag. Iedereen die foto's of filmpjes heeft aangeleverd: dank hiervoor. Niet alles kon gebruikt worden, want dan hadden we een heel lang verslag gehad met heel wat dubbele beelden. Wil je het zien, klik dan maar op het duo hieronder.


Frank Hoogendijk heeft trouwens wat filmpjes op YouTube gezet, maar die kan ik niet downloaden. Die staan dus ook niet in het verslag, maar die kun je zelf vinden als je op Youtube zijn naam intypt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten