zondag 1 september 2019

Duiker te water


Dit voorjaar bij het afhellingen kregen we de indruk dat er wel eens een probleem kon zijn met onze hellingbaan. De wagen schokte en dat willen we nou eenmaal liever niet als er een boot op staat. Het vermoeden ontstond dat er een breuk zou kunnen zitten in de linker rail. Maar ja, hoe kom je daar nou achter??? Juist ja, duiken !
Nou wil het toeval dat mijn schoonzoon  duikinstructeur bij de brandweer is. Toen ik hem gisteren vroeg of hij tijd en zin had om de zaak eens te komen inspecteren, was hij meteen bereid en zodoende meldde hij zich vandaag met vrouw en dochter.  
Onder royale belangstelling heeft hij -nadat hij zich in z'n uitrusting gehesen had- de hele hellingbaan onder water geïnspecteerd met als uitkomst: geen breuk, maar alles in orde. Wel lag er een stuk hout in één van de banen. En passant kwam hij daarbeneden ook nog een braadpan, een pikhaak en een dichte drankfles tegen! Toen we daarna om te testen de hellingwagen naar beneden lieten, liep die zonder stootje tot aan het eind van de baan.
We kunnen het ophellen dus met vertrouwen tegemoet zien dankzij Richard de Waard van De Waard Diving Services.
Ries, bedankt!

1 opmerking: