zondag 3 november 2019

Ze staan weer hoog en droog.

Het zit (en ze staan) er weer op en het winterterrein is weer gevuld met boten waaraan in sommige gevallen behoorlijk wat werk te doen valt. 




Vrijdag waren we al (in de druilerige regen) begonnen met de eerste boten om als eerste de Waterman in de lashoek te zetten. Daarna was een voor ons vreemde boot aan de beurt en die zette ons meteen voor een probleem. Nadat we geconstateerd hadden dat ie wel erg zwaar was, bleek ook nog de hydrauliek bij deze boot niet aan de wagen gekoppeld te kunnen worden. Dus de wagen omgebouwd en met de hand met behulp van kelderwinches opgedraaid. Dat hadden we al een hele tijd niet meer gedaan, maar we konden het nog. 
Op zaterdag werkte het weer niet echt mee: we kregen een enorme bui over ons heen, maar het hellingen vlotte aardig, net als op de zondag. Toen bleef het gelukkig wel droog. Om een uur of 12 stonden alle boten veilig op de wal en konden we lekker gaan lunchen in het clubhuis. 
De komende maanden kunnen de schippers (en schippersen) zich weer heerlijk uitleven om te zorgen dat hun hobby er komend seizoen weer spic en span bij ligt. Laten we hopen op gunstig weer met veel werkbare dagen.  

Klik maar op Karol voor het beeldverslag






1 opmerking:

  1. Aad bedankt er is weer een leuk verslag gemaakt en dat terwijl het niet opging Hoog en Droog😊

    BeantwoordenVerwijderen