Het is al een paar jaar de gewoonte om een keer per jaar met de liefhebbers spareribs te eten. Dat betekent veel werk voor de vrijwilligers, want die moeten al ruim van te voren alle benodigdheden in "huis" halen, aanbiedingen bij de groothandels in de gaten houden (je wilt het tenslotte wel een beetje betaalbaar houden!), inventaris checken, zorgen voor voldoende drank, salades en ook nog een lekker toetje. Zijn er genoeg glazen, zijn er genoeg briketten voor de barbecues en zo zijn er nog veel meer zaken die aandacht nodig hebben.
En dan de eigenlijke voorbereiding van de ribbetjes: dat vergt ook aardig wat tijd: garen, marinade laten intrekken, dat gebeurt allemaal al vóór de sparerib-avond. Gelukkig vinden Stefan en Arjan dat leuk werk en doen ze het graag. Op de dag zelf worden de barbecues aangemaakt voor de finishing touch en gaan Buurman en Buurman aan het werk met de laatste fase: de spareribs voorzien van een lekker bruin kleurtje.
Ook de dames in de keuken hebben plezier in hun werk: salades maken, mooie plateautjes met stokbrood en kruidenboter maken voor op de tafels, Vlaamse frieten bakken, enz.
Het is dus best veel werk, zo'n sparerib-avond, maar als de gasten lekker zitten te genieten van het lekkere eten "weet je waar je het voor doet".
Nogmaals en misschien ten overvloede:
BEDANKT VRIJWILLIGERS !
Zoals gebruikelijk weer een filmpje in de LINK


Geen opmerkingen:
Een reactie posten