maandag 23 mei 2016

Openingstocht naar de Kaag en de Braassem

Dik was al weken bezig geweest met de organisatie van de openingstocht, maar kon op het laatste moment niet mee, net als John, die de dag ervoor geveld werd door een soort buikloop. Ook Arie en Jannie en Rob en Yvonne moesten verstek laten gaan. Heel jammer, want ze hadden erg graag bij willen zijn.
.
Uiteindelijk vertrokken we vrijdagochtend 20 mei met 12 boten in een dikke motregen uit de haven, nagezwaaid door Dik en even verderop door Chiel en Emiel. Door de stremming van de Giessenbrug verwachtten we weinig beroepsvaart, maar bij de Hoge Brug moesten we wachten op twee beroepsschepen die van de andere kant kwamen. Om even voor 12 waren we in Leidschendam, waar we even op Jan en Edwin gewacht hebben, want die konden niet onder de spoorbrug door. Konden mooi even de honden plassen. Alleen: waarom zijn er in Leidschendam zo weinig grasveldjes?
We pasten mooi met z’n allen in de sluis en daarna voeren we via de Vliet, het Rijn-Schiekanaal en de Zijl naar de Kaag waar we bij de Oude Kooi gastvrij ontvangen werden en in het zonnetje dat inmiddels was gaan schijnen konden uitrusten en genieten van een welkomstborreltje en een nootje.
Daarna was het tijd voor de avondmaaltijd en een rustige avond.


Op zaterdag vertrokken we onder aanvoering van Jan om 10 uur. Via de Boerenbuurt naar de Ringvaart. De brug bij Nieuwe Wetering draaide meteen voor ons en via de Oude Wetering waren we al gauw op de Braassemmeer. Die hebben we netjes tussen de tonnen overgestoken en het laatste stukje ging binnendoor naar de Hemmen, waar de partytent al klaar stond voor ons. De kinderen hadden de speeltoestellen al gauw gevonden, dus die amuseerden zich wel.
Om een uur of vijf begon de barbecue en ging de wind, die de hele dag stevig had geblazen, een beetje liggen. Nadeeltje: toen werden ook de kneuten actief en die kriebelden en prikten er lustig op los.
Tijdens en na het barbecueĆ«n werd er natuurlijk een (of meer) drankje(s) genuttigd en het was dan ook erg gezellig. De laatsten zochten tegen twaalf uur toch ook maar hun kooi op, want zondag moest er om half tien vertrokken worden. Ik heb wel gehoord dat er iemand met z’n kleren aan in slaap gevallen was en ook schijnt het niet zonder risico te zijn als je door twee mannen naar de boot geĆ«scorteerd wordt!







Zondagochtend stipt om ½ 10 -en weer in de regen- voeren we via de Heimanswetering naar de Oude Rijn. Na een uur waren we bij Koudekerk, waar we even moesten wachten op de brug. Wat we niet wisten, ondanks het raadplegen van de nodige websites, was dat uitgerekend op deze zondag de Oude Rijn even verderop afgesloten was i.v.m. de marathon van Leiden. Stremming tot 14.00 uur en we moesten om half zes in de haven zijn!
Gelukkig werd de pontonbrug om kwart voor 1 weggehaald en konden we na ruim 1 ½ uur oponthoud weer verder. Daarna ging wel een beetje het gas er op om wat van de verloren tijd in te halen. Onderweg de Chinees gebeld om het eten iets later te laten bezorgen. Dat was geen probleem en we waren allemaal mooi op tijd terug in de haven, waar Sjaak, Jeannette, Dik en Betty de tafels klaargezet en feestelijk gedekt hadden. Het zag er gezellig uit! En lekker was het ook! We kunnen terugkijken op een –ondanks het wat minder fraaie weer- geslaagd weekend!

Voor degenen die liever plaatjes kijken dan zo'n heel verhaal te lezen, hier nog een filmpje:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten