dinsdag 29 augustus 2023

Een bijzondere passant.

Dit seizoen hebben we niet bepaald veel passanten, maar vandaag meldde zich een wel heel bijzondere boot.


Tobias uit Zwitserland meerde samen met een vriend met een heel lange en smalle boot met buitenboordmotor af aan onze aanloopsteiger. Ze vertelden dat ze met deze open boot vanuit Zwitserland de Rijn waren komen afzakken en ze wilden nu een paar dagen in Rotterdam doorbrengen totdat aanstaande vrijdag hun boot opgehaald wordt door vrienden met een trailer. Die gaat dan over de weg terug naar Zwitserland.
Toen ik opmerkte dat ik hun boot nogal bijzonder vond (9 meter lang en nog geen 2 meter breed) vertelde hij dat dit voor Zwitserse begrippen een heel normale boot was: weinig diepgang, een platte bodem en een smalle romp. De rivieren in Zwitserland zijn natuurlijk heel anders dan de rivieren in ons vlakke landje en de boten zijn dan ook daaraan aangepast.


De beide mannen zijn na hun vaar-avontuur dus nu onze stad aan het bekijken en de boot ligt tot vrijdag aan de A-steiger.


Ik ben benieuwd wat de heren van onze stad vinden (jammer dat ze de Wereldhavendagen nèt missen!) en ik ben ook heel benieuwd hoe we vrijdag deze bijzondere boot op de trailer krijgen. Dat zal ook wel weer wat leuke foto's opleveren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten