vrijdag 1 september 2023

Een bijzondere passant deel 2

Gisteren meldden onze gasten zich weer om hun boot klaar te maken voor de terugreis. Ze vertelden dat ze onze stad en de haven uitgebreid bekeken hadden. Ze waren onder andere in Futureland geweest en waren behoorlijk onder de indruk van wat er in de stad en de haven allemaal te zien is. Ze vertelden ook nog dat hun reis over de Rijn maar anderhalve week geduurd had. Daarna hadden ze nog anderhalve week rondgezworven in Nederland.
Ze zijn de hele middag bezig geweest met uitzoeken en alle spullen in grote vaten verpakken. Daarna gingen ze nog een nachtje naar hun hotel. 
Tobias z'n maten waren vanmorgen al heel vroeg van de partij: om zeven uur stond de auto met trailer al met een slapende bemanning op de Noorderkade. Die waren gisteren in één ruk vanuit Zwitserland komen rijden en om een uur of 5 vanmorgen waren ze in Rotterdam. Gauw nog even een paar uurtjes de ogen dicht.
Toen de beide wereldreizigers per taxi gearriveerd waren, ging het 
eigenlijk allemaal heel vlot en relaxed: trailer afkoppelen en op z'n plek op de helling zetten, pickup er weer voor, boot op de trailer, omhoog en spullen overladen vanuit de boot op de laadbak van de pickup. De meeste tijd ging eigenlijk nog zitten in het stouwen en sjorren van alle spullen op de truck. De heren hadden tenslotte een rit van een uur of tien voor de boeg en ze wilden onderweg niet voor verrassingen komen te staan. Toen het ook nog lukte om de toch wel behoorlijk lange combinatie in één keer door onze poort te rijden, konden de heren beginnen aan de thuisreis na hun avontuur van ruim drie weken. 

Voor de plaatjes: dubbelklik maar op de foto hieronder. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten