zondag 2 juni 2013

Weekendje Katwijk

Ook al leek het er een paar weken geleden nog niet op, toch is de Walkabout nu zo ver klaar dat we er een weekendje mee weg kunnen. Dus vrijdagochtend nog even de laatste dingetjes geregeld, de laatste gordijnen opgehangen en boodschappen aan boord gebracht. Om half twee varen we weg van de vereniging richting Katwijk. Alles zit mee onderweg: de Hoge brug draait meteen, de brugwachter in Delft heeft er zin in en zelfs de sluiswachter in Leidschendam reageert meteen op de oproep over de marifoon. Dat is een hele verbetering in vergelijking met vroeger, toen dat allemaal op z'n elf-en-dertigst ging. 
Mede hierdoor zijn we rond zes uur in Katwijk aan Zee. Het was wel jammer dat de zon -die onderweg lekker scheen-  zich in Katwijk niet meer laat zien. Onderweg weinig boten gezien en ook in Katwijk is het uitgestorven: we liggen in ons eentje aan het graskantje bij het douchegebouwtje! Na het eten tevergeefs met Saar naar het Havenkantoor gelopen, want ook daar was niemand meer. 
Zaterdag is het koud en somber en het waait dat het rookt. Naar het strand met Saar, maar het is hoog water en het kleine randje strand dat er nog is, ligt vol met smerig schuim. Het schijnt erg mooi weer te zijn om lekker met een reddingboot te stunten, want die vaart voor onze neus zó het strand op.
Door de duinen terug gelopen en lekker aan boord gaan lezen. Tegen de avond knapt het weer op, dat wil zeggen: de zon laat zich nog eventjes zien voor hij onder gaat.
De zondag doet zijn naam eer aan en maakt alles goed: het is ineens een stuk vriendelijker en we besluiten om de nieuwe tent er maar helemaal af te halen en op te bergen. Daar hebben we geen spijt van, want het blijft de hele dag schitterend weer.
Ook op het strand is het heel anders dan gisteren: het is nu eb, dus een heel breed strand en het schuim is gelukkig verdwenen.
Saar leeft zich helemaal uit met alles wat ze tegenkomt: schelpen, stokken en vooral andere honden. Terug aan boord is het hond afspoelen onder de douche, koffie drinken en dan (om een uur of 11) weer terug naar Rotterdam. 

De terugreis verloopt net zo vlot als de heenweg en om half vier liggen we weer in onze box. 

Terug in de haven blijkt ons botenbestand uitgebreid te zijn met ruim 10 meter: Maurice heeft samen met Tino  dit weekend zijn pas gekochte boot opgehaald. Dat krijg je als je steeds maar op en aan boten van anderen bezig bent: dan wil je er zelf ook eentje. Nou, Maurice heeft een béér van een schip gekocht en voorlopig hoeft hij zich niet te vervelen. Mau, gefeliciteerd met je aankoop en zeg maar net als ikzelf: over vijf jaar is ie klaar!


  



Het eerste weekendje zit er op en alles werkt zoals het moet werken. Dat is prettig om te weten, want volgend weekend gaan we immers met een ploegje boten naar het Brielse Meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten