woensdag 13 mei 2020

Afhellingen in corona-tijd

Er was al wekenlang over nagedacht: hoe krijgen we de boten straks als het weer mag, het water in?
Het grootste probleem was het laten zakken en weer omhoog zetten van de beren van de hellingwagens. De koppen werden bij elkaar gestoken en er kwam een plan. Tino ging aan de slag met U bintjes, bouten en een lasapparaat en zo werd er een soort hefboom op iedere beer gelast waaraan een touw werd bevestigd waarmee de beren gecontroleerd konden worden. 
Maandag 11 mei konden we in de praktijk gaan uitproberen of het ook werkte. En dat bleek inderdaad zo te zijn, we konden royaal afstand houden van elkaar. Altijd leuk als een plan werkt!
Het voelde wel een beetje raar, helm op en mondkapje voor. Aan het afstandhouden zijn we inmiddels wel gewend, dat doen we al een paar maanden als we op het terrein zijn.
Toch schoten we maandag lekker op, want toen we om een uur of drie stopten omdat het toen echt te hard ging waaien, stonden er nog maar elf boten op de wal. Wil en Gonnie vonden dat wel een traktatie waard en zo werden we verrast met een lekker drankje en warme frikandellen!
Dinsdag waaide het een stuk minder en ook de voorspelde regen viel reuze mee, we hebben maar een paar spetters gehad.
Alles ging goed en om een uur of half drie lagen alle boten weer in het water en stond de bok weer op de wal. Zelfs de meeste materialen waren al weer opgeruimd! De rest kan wel even wachten tot het weekend.

Voor een beeldverslag mag je dubbelklikken op de foto hieronder





1 opmerking:

  1. Bedankt Aad voor het leuke verslag weer
    En alle mannen bedankt dat onze boot weer veilig in het water ligt👍Willem en Gon

    BeantwoordenVerwijderen