woensdag 27 mei 2020

En de natuur gaat gewoon z'n gangetje

We leven momenteel in een hele rare tijd, de hele wereld staat op z'n kop, allerlei geruchten doen de ronde en presidenten van wereldmachten lijken te lijden aan hersenverweking. Ook op watersportgebied is er de nodige opschudding: in en bij de sluis van Leidschendam moeten alle boten minstens 1,5 meter afstand houden en mogen ze niet naast elkaar liggen. Bij open sloepjes begrijpelijk, maar bij kajuitboten zoals de onze ..... Als je daar aan komt varen en je ziet dat het te druk is, is het advies: omkeren en teruggaan. Leuk als je van de Kaag naar je thuishaven wilt varen. En het zal nog wel gekker (lees: drukker) worden, want de botenverkopers zijn finaal door hun voorraad heen. Mensen die een vakantie in het buitenland gepland hadden, hebben nu massaal het plan opgevat om "dan maar een bootje te kopen." Dat wordt dus "gezellig" druk met heel veel first time schippers.
Ook dichter bij onze thuishaven was heel veel verwarring over openingstijden van met name de Bergsluis en de Irenebrug. Vanmiddag kwam gelukkig het bericht dat die vanaf aanstaande zondag 31 mei bediend gaan worden volgens de zomerdienstregeling: op zondag bediening van 9.00 uur 's ochtends tot 19.00 uur 's avonds. Dit geldt ook voor 2e Pinsterdag. Dus in plaats van de geplande openingstocht kun je in ieder geval een lekker stukje gaan varen. Ook de Parksluis wordt op zondag bediend van 11.00 uur tot 19.00 uur.

Dit was al wat positief nieuws, maar het is ook heel leuk om te zien dat de dieren zich van al dat gedoe van die mensen geen fluit aantrekken: in het Vroesenpark sta ik al een paar weken omhoog te kijken naar een nest van een grote bonte specht, waar pa en ma specht zich de veren uit hun staart werken om die kleine schreeuwerds in dat holletje tevreden te stellen (wat nooit helemaal lukt) 

Ook in de haven mooi nieuws: papa en mama meerkoet (tijdelijk adres zwemplateau van de Willy) hebben 3 kuikens geproduceerd en de helling wordt niet alleen gebruikt door mama eend en haar kuikens uit één van de vorige berichten, maar dient nu ook als poetsplek voor een zwanengezin. Kijk, dat geeft de burger dan weer wat moed!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten