zaterdag 14 september 2024

Ze staan weer droog!

 Het was vanmorgen al vroeg dag aan de Noorderkade 10. De "voorhellingers" hadden een oproep ontvangen om om 8 uur te beginnen. Dus dan weet je het al: dan zijn er een aantal al om half acht bezig met de voorbereidingen. We waren daar gisteren al een groot deel van de dag mee bezig geweest, dus erg veel hoefde er nu niet meer te gebeuren en al gauw stond de Robijn als eerste op de afspuitplaats.

Dit schip heeft nog nooit bij ons op de wal gestaan, dus het was even afwachten hoe dat zou gaan, maar het viel alles mee.
Er waren ook een aantal eigenaars of vrijwilligers voor wie het de eerste keer was dat ze bij het hellingen ingeschakeld werden en die dus als het ware "opgeleid" moesten worden in een functie, maar ook dat verliep zonder problemen.
Verder werkte het weer ook nog eens mee en had iedereen toen we om 15.15 uur klaar waren nog evenveel vingers en tenen als aan het begin van de dag. We kunnen dus weer spreken van een geslaagde hellingdag.
26 oktober gaan 7 van deze 8 boten weer te water met een verse laag verf onder en boven de waterlijn en eentje zelfs met een nieuwe motor! Tot die tijd hebben we dus werk genoeg te verzetten. De komende week belooft het in ieder geval mooi weer te worden, dus ik ben benieuwd hoe we er eind volgende week bij staan.

Onderwaterleven


Ook El Barco was nieuw voor ons


Cotica wilde niet van haar plekje

Nigel had er zin in !

Walkabout was de laatste

Om kwart over drie stonden alle boten op de schragen.








woensdag 4 september 2024

Vakantieverslag van de Walkabout

Beste mensen,

Het reisverslag van de Walkabout is vanaf nu te vinden achter het tabje "Walkabout 2024" op deze blog. Jullie vinden daar ook het beeldverslag, zoals gebruikelijk in de vorm van een filmpje.

Ik hoop dat het jullie inspireert om zelf ook iets op "papier" te zetten zodat ik het op deze weblog kan zetten en de andere leden kunnen meegenieten van jullie belevenissen. Stuur je bijdrage (verhaal, foto's in jpeg of img formaat) naar aad.stuurman@gmail.com 

Ook tips en dergelijke zijn welkom.


Veel lees- en kijkplezier en bij voorbaat dank!

Aad