dinsdag 8 mei 2012

Wachten op beter weer.




De afspuitplaats is inmiddels klaar. Dat was trouwens afgelopen vrijdagavond laat al het geval. Nadat het membraam en de wapening waren aangebracht, kwam om een uur of 11 de betonwagen om de ontstane "put" vol te storten. Dat is ook een vak apart hoor, betonwerker. We hebben er met bewondering naar staan kijken. Nadat het storten gedaan was, moest de vloer natuurlijk ook nog glad afgewerkt worden. Daarvoor bleef één van de mannen achter totdat het beton een beetje beloopbaar was. Toen kon hij hem gaan vlinderen, zoals dat heet.  's Avonds om tien uur was hij daarmee klaar en zodoende lag er de volgende morgen een keurige, gladde, betonnen afspuitplaats op ons te wachten. Het enige dat wij er aan hoefden te doen was de vloer afdekken met plastic folie. Dat moet er een week of twee op blijven liggen, want anders droogt het beton te snel en gaat het scheuren. Tot die tijd mag er ook niet overheen gereden worden. Er staan een hele verzameling schragen en andere zaken met linten ertussen omheen om te zorgen dat zelfs de grootste slaapkop in de gaten heeft dat er iets aan de hand is.


Wapening

Wel een grote wagen hoor

De paal stond al scheef

Pas op dat de put niet volloopt!

Vlinderen
Achteraf gezien hadden we ons de moeite van het plastic wel kunnen besparen, want te snel drogen was er de laatste dagen zeker niet bij. Wanneer gaat dat voorjaar nou eens beginnen? Van mijn drie weken mei-vakantie zijn er nu al anderhalf om en zeker tot het eind van deze week blijft het nog !*#@*! weer. Het zou toch leuk zijn als we na al het werken aan onze boten er ook nog even mee weg zouden kunnen.
Sjaak en Jeannette en Urwin en Desiree hebben het mooie weer niet afgewacht en zijn ondanks de weersomstandigheden vertrokken. 

Best wiebelig, zo'n rubberboot!
Ook Marga heeft alvast een voorschotje genomen op betere tijden en heeft al een stukje gevaren. In haar geval op ellebogenstoom.

Enne ......... heel binnenkort kunnen we onze vuilwatertank in eigen beheer ledigen: de afzuiginstallatie staat op zijn plaats. Alleen de slang hoeft en nog maar aan gemaakt te worden. Weer iets dat tot stand gekomen is door de inzet van een clubje enthousiastelingen die het gewoon DOEN!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten