dinsdag 10 januari 2023

Steigerrenovatie voltooid


Deze week hebben we de renovatie van de A-steiger afgerond. Al in september waren we begonnen met het maken van de roosters voor de vingerpieren van de overige steigers, want die moesten nog vernieuwd worden. Voor de vingerpieren van de A-steiger moest wat meer werk verzet worden, want hier moesten ook de draagbalken (vroeger van hout) vervangen worden door stalen kokerbalken. Die bestaan uit aan elkaar gelaste kokers die vroeger deel uitmaakten van tuinbouwkassen. Voor ons doel uitstekend geschikt en een stuk voordeliger (en minder belastend voor het milieu) dan nieuw materiaal. 


We waren weer erg blij met onze varende bok, want vooral de laatste twee balken, die van het aanloopsteiger, waren wat lastig te hanteren. Ze zijn dan ook bijna 10 meter lang en behoorlijk zwaar. Maar met beleid en de juiste hulpmiddelen zijn die ook op hun plaats gekomen.

Toen de hardhouten stootbalken en de kunststof roosters gemonteerd waren, konden ook de forse kikkers vast gebout worden, kon de Walkabout weer naar haar vaste ligplaats en was de renovatie van de A-steiger voltooid! 

Ook de renovatie van de elektrische installatie op de haven en op het winterterrein is onlangs afgerond. Iedere boot heeft na deze update z'n eigen aansluiting met z'n eigen KWH-meter. In deze tijd van exploderende energieprijzen geen overbodige luxe.

We mogen dus wel zeggen dat er dankzij de inspanningen van een ploegje enthousiaste vrijwilligers weer een flink stuk werk is verricht. 

Voor een fotoverslag: dubbelklik maar op de foto of op deze link



Geen opmerkingen:

Een reactie posten