zaterdag 31 mei 2014

Openingstocht naar Kaag en Braassem

Vorig weekend gingen 12 boten onder leiding van Dik de Jong vrijdagochtend op pad voor een tocht richting Kaag en Braassem. Jammer genoeg zonder de Walkabout ..........
Daarom behalve een fotoverslag dat samengesteld is uit foto's van alle deelnemers ook twee verslagen. Ik kon niet kiezen, dus hier zijn ze allebei met dank aan de makers: Sjaak en Jeannette en Wil en Frans


Openingstocht mei 2014.

Vrijdagmorgen eerst een briefing in clubhuis Nooitgedacht met koffie en cake.
We zijn met 12 boten vertrokken helaas konden Nellie en Gerrit niet mee.
We hadden wel geluk met het weer en na een kleine vertraging bij Delft kwamen om ongeveer 16.30 uur bij de Kaag aan, waar we verrast werden met een heel lekker drankje en diverse versnaperingen.
Iedereen ging naar zijn eigen boot om een hapje te eten, en daarna kwamen we weer bij elkaar voor de koffie.
De volgende morgen vertrokken we om 10.00 uur richting de Brasem, om ongeveer 11.30 uur kwamen we aan op de Hem, waar de tent al klaar stond met picknick tafels.
Om ± 15.00 uur gingen wij naar de tent toe voor een borreltje en om 17.15 uur ging de barbecue aan.
Het was een heel gezellige avond en we hebben heel wat afgelachen met Jan en Martin.
Zondag helaas weer terug naar Overschie, onderweg was het wel af te toe fris, maar al met al hebben we het getroffen met het weer.
Op de haven aangekomen had Gerrit het clubhuis al open de tafels en het terras klaargezet. We hebben met zijn allen een drankje gedronken, daarna zijn er een paar naar huis gegaan, omdat die nog een heel eind moest rijden. De rest is gebleven om lekker chinees te eten en nog een kopje koffie te drinken.
Om ongeveer 19.15 hebben we het clubhuis afgesloten en konden we terug kijken op een heel geslaagde openingstocht. Waar we geluk hadden met het weer en vreselijk gelachen hebben.
We mogen blij zijn dat er nog leden zijn dit willen organiseren, bedankt hiervoor.
Ook zijn we trots op onze vereniging die dit mogelijk maakt!

Sjaak en Jeannette


23 Mei vertrokken we na een briefing om ongeveer half elf naar de Kager Plassen. Het weer was prima om zo'n tocht te maken. Met 12 boten gingen we in optocht weg. In Leidschendam hadden we geluk dat we meteen de sluis in konden varen. Alle boten pasten er precies in. Alles verliep vlekkeloos.Later in de middag kwamen we in de jachthaven aan. Allemaal achter elkaar aan het kantje, behalve Sjaak. Die behield het overzicht aan de overkant. In een kring hebben we, met de intussen bekende champagne, geproost op een fijn weekend.
De volgende ochtend om 10 uur voeren we naar het Braassemermeer. Na een paar uurtjes kwamen we in de haven aan. Even zoeken naar een aanmeerplekje, maar uiteindelijk lagen we er allemaal. De tent voor de barbecue was al opgezet. Na het gezellige samenzijn en eten werden we getrakteerd op vele spelletjes Hints. Gebracht door een weergaloze Jan met maatje Martin.
Zondag, nadat iedereen bekomen was van alle Knutten (of knutsjes, knaasjes, knijten, mietsen, neefjes, manpieren(geen Vampieren) of meurzen, er zijn 5989 soorten wereldwijd beschreven!!!) togen we richting Rotterdam. Aldaar aangekomen werden we getrakteerd op een Chinese maaltijd.

Zonverbrand en uitgerust(?) gingen we weer elk onze weg. ​

Wil en Frans

Voor meer foto's klik op deze link

en voor nog meer foto's
klik je op deze link

1 opmerking: